• Dragoslava Srejovića 53., 34000 Kragujevac
  • grandsofa.rs@gmail.com

(+381) 62 33 45 95

Komad nameštaja koji je poput obložene široke klupe, kauča koji ide uza zid sa naslonima za ruke naziva se drugačije sofa. Sofa je reč turskog porekla, a ranije se izrađivala isključivo po narudžbini kod tapetara ili stolara od drvene konstrukcije obložena penom i presvučena kožom ili kvalitetnom tkaninom. Danas je dostupna u salonima nameštaja u raznim modelima, veličinama sa opcijom izbora mebl štofa različitih dezena i struktura materijala. Iako je njena funkcija uglavnom za sedenje u dnevnim boravcima, radi se i u varijantama na razvlačenje kako bi se koristila za spavanje.

Kada se govori o uređenju enterijera i opremanju apartmana sofa je gotovo neizostavan deo nameštaja koji se koristi. Mala je obično kao dvosed, a veća sa više od dva sedalna mesta. Velika sofa je odličan izbor za dnevni boravak u apartmanu i to sa opcijom razmeštanja kako bi imala dvojaku funkciju: za sedenje i spavanje. Velika sofa jeste sinonim za udobnost i komfor, a u odgovarajućim kvadraturama se može odabirom kvalitetnog i upečatljivog mebla fino uklopiti u čitav enterijer tako da se koristi preko dana za sedenje, a noću po potrebi za spavanje.

Firma koja nosi naziv Grand sofa prepoznatljiva je između ostalog po preporuci za kupovinu kvalitetnih, udobnih modela sofa, posebno od proizvođača koji koriste mebl štof SIC kompanije.