• Dragoslava Srejovića 53., 34000 Kragujevac
  • grandsofa.rs@gmail.com

(+381) 62 33 45 95

U prethodnom članku, čitali ste kako skandinavski stil enterijera doprinosi da se prostor u domu maksimalno iskoristi.

Kroz današnju temu, upoznaćemo Vas sa stilom uređenja koji je učinio da se više manjih soba transformiše u veću, višenamensku prostoriju. Ovaj koncept ima za cilj da se maksimizira prostor kojim se raspolaže, zbog čega je krajem XX veka bio važna prekretnica u načinima uređenja doma.

Open space koncept podrazumeva da su dnevni boravak, kuhinja i trpezarija spojeni u skladnu celinu, ali tako da aktivnosti u jednom segmentu ne remete prisutnost u nekom drugom delu. Svrha ovako zamišljenog prostora jeste povezivanje članova porodice, kojima je omogućeno da komuniciraju i učestvuju u aktivnostima ostalih, dok nesmetano obavljaju svoje zadatke.

Prednosti open space prostora

Zahvaljujući open space načinu uređenja, stanovi veće kvadrature imaju jači prostorni naglasak, dok mali stanovi deluju vizuelno rasterećenije i privlačnije.

Stanovi otvorenog tipa su jednostavniji za zajednički život. Posebno su pogodni za porodice sa malom decom, jer daju preglednost i olakšavaju čuvanje mališana, uz istovremeno obavljanje kućnih poslova.

U veće sobe staje više ljudi, zbog čega je open space odličan za organizovanje ručkova i porodičnih slavlja.

Efekat povezanosti dodatno pojačava pravilan odabir boja. Svetlije nijanse stvaraju osećaj topline i udobnosti, a manjak zidova znači i više prirodne svetlosti.

Koliko god bio primamljiv, ovaj koncept je zahtevan za uređenje. Potreban je dobar plan da bi se uskladile funkcionalne i estetske komponente.

Najpre treba odrediti koje su centralne tačke u svakoj celini stana, kako bi se izbalansirao životni prostor i vizuelno razgraničio nameštajem. Na primer, velika sofa naznačiće deo predviđen za dnevnu sobu, trpezarijski sto biće centar trpezarije, a šank težište kuhinje.

TDF garnitura Lisabon

Jedno je sigurno, bilo koji dizajn enterijera da sledite, sofisticiran nameštaj doprineće atraktivnosti Vašeg doma. A nameštaj iz bogate ponude Grand Sofe nesumnjivo će poboljšati kvalitet Vašeg života.

Za više informacija javite nam se i saznajte koje sve mogućnosti Grand Sofa nudi.

Foto: Garniture ROMA i LISABON