• Dragoslava Srejovića 53., 34000 Kragujevac
  • grandsofa.rs@gmail.com

(+381) 62 33 45 95

Poznato je da dizajn enterijera može uticati na osećaj mira i sklada, kao i na inspiraciju i produktivnost koju ispoljavamo u poslu i životu generalno. Zbog toga je najbolje kada uređenje životnog prostora prilagodimo tempu života.

Osim što početak godine motiviše na promenu navika i životnog stila, podstiče i na razmišljanje o promenama kojima ćemo oplemeniti svoj dom.

U skladu sa tim, za razliku od prethodnog članka koji je uneo dašak prošlog vremena, današnji će govoriti o trendovima enterijera koji će biti popularni u tekućoj godini.

Kakve nas promene enterijera očekuju u 2024. godini?

Nekadašnji minimalizam, podrazumevao je dosta praznog prostora, a sada će akcenat biti na nenapadnoj dekoraciji i otvorenim policama sa hrpama knjiga, koje će prostoru dati živost.

Ovaj sofisticirani minimalizam podrazumeva bezvremen, klasičan i kvalitetan nameštaj sa mekanim tkaninama. Fokus će biti na funkcionalnosti i udobnosti, kao i na okruglim elementima, suptilnih boja i dezena, koji podsećaju na retro stil.

Popularni će biti ručno rađeni komadi, nameštaj od drveta ili kamena, kao i keramički predmeti, nepravilnog oblika.

U odnosu na hladne dekoracije i svetle površine, ova godina donosi živopisnije zidove, u nijansama breskve, kao i tapete u ružičastim, zelenim i plavim tonovima.

Na neki način, vraća se duh 70-ih godina prošlog veka, kada su aktuelne bile statement sofe, stolice zanimljivog dizajna, lakirane površine i čupavi tepisi od veštačkog krzna.

Bez obzira na to kakvi su trendovi, gledajte kako možete da ih prilagodite trenutnom uređenju doma. Važno je da kroz ambijent procirkuliše nova, sveža energija, a kakvim izmenama ćete to postići, manje je važno. Ono što Vam odmah možemo ponuditi kao inspiraciju, na klik je od Vas. O čemu se radi, pogledajte OVDE.

foto: AIDA ugaona garnitura