• Dragoslava Srejovića 53., 34000 Kragujevac
  • grandsofa.rs@gmail.com

(+381) 62 33 45 95

U prethodnom postu, čitali ste kako da u svoj dom unesete harmoniju.

Danas ćemo Vam pisati o najveselijem kutku doma – dečijoj sobi.

Dečija soba nije samo soba za spavanje, već i prostor za igru, razonodu, ali i za rešavanje domaćih zadataka. Možda i najvažnije, to je kutak gde se najviše mašta.

Kada kreirate kutak za najmlađe, pobrinite se da bude dosta prirodno osvetljen. To će doprineti boljoj koncentraciji školaraca. U skladu sa tim, prilagodite položaj radnog stola, tako da on bude što bliže prozoru.  

Ukoliko više dece deli sobu, izaberite ležaj na razvlačenje i ormare koji su od poda do plafona, a možete staviti i ormariće iznad kreveta. Na taj način, dobićete više slobodnog prostora za igru.

Unesite boje u dečiji svet

Mašta je važna za psihološki razvoj dece i pomaže mališanima da bolje razumeju svet oko sebe. Podržite ih u tome, pretvorite im sobu u kutak iz bajke.  

Eksperimentišite bojama i teksturama zidova, a možete ih dodatno ukrasiti tapetama sa motivima omiljenih crtanih junaka. Ako su zidovi u nežnijim bojama, “uveselite” ih zavesama u jačim nijansama. Za sobe manje kvadrature koristite pastelne boje, a jedan zid možete ostaviti beo i tako vizuelno proširiti prostor.

Poželjno je da tepisi u dečijoj sobi budu topli i mekani, posebno ako tu borave mala deca koja se najviše igraju na podu. Boju tepiha uskladite sa ostatkom sobe, pa ako su zidovi upadljivi, neka on bude svetliji.

Ako želite bajkovitiji ambijent, unesite još detalja. Ukrasite krevete neobičnim prekrivačima i jastucima, dodajte fotelje, taburee i šarene kutije za igračke.

Opremite dom udobnim, modernim i dugotrajnim komadima nameštaja. Potražite sa sebe idealne komade u našem katalogu.

Birajte samo najbolje za svoje najdraže. Birajte Grand Sofu!

Foto: Quattro trosed, dvosed i fotelja sa 6. strane u Dodić katalogu