• Dragoslava Srejovića 53., 34000 Kragujevac
  • grandsofa.rs@gmail.com

(+381) 62 33 45 95

Minimalizam kod enterijera bi podrazumevao pre svega jednostavnost, ali i takvo uređenje gde bi svaka svar u prostoriji imala svrhu. Sa manje stvari prostor poprima minimalistički efekat gde: manje znači više. Izgled prostorije odiše lepotom minimalizma kada koristite:

  • jednu do dve neutralne boje koje se usklađuju na ravnim površinama
  • manje nameštaja, ali više kvaliteta i funkcionalnosti
  • minimum dekoracije i suvišnih stvari koji guše otvorenost prostora.
Moderan i minimalistički 3d render spavaće sobe, Arizona ležajevi

Neutralne boje čine prostor otvorenijim, posebno kada omogućimo da više svetlosti obasja prostoriju. Bilo da je u pitanju dnevna, spavaća ili radna soba poželjno je da ona ima samo neophodan nameštaj i to jednostavnih oblika, glatke površine i da bude izrađen od kvalitetnih prirodnih materijala. Koncept jednostavnog dizajna učiniće da nameštaj pored funkcionalnosti doprinese i minimalističkom izgledu enterijera, koji deluje antistresno i podstiče bolji protok energije.

Pored boja, nameštaja tu su i dekoracije. Stvarčice mogu obogatiti prostorije, osvežiti i učiniti ih dodatno privlačnim za prijatniji duži boravak. Ali ukoliko se pretera sa brojem stvari i detaljima sve poprima izgled zatrpanog prostora, a ne minilanistički uređenog. Uređenje prostora sa dodatnim i dekorativnim stvarima uvek je potrebno preispitati u smislu: Da li je ovo zaista potrebno da zauzima prostor i koja je svrha, tačnije da li se time narušava minimalizam.

Na kraju kada imate u prostoriji manje boja, nameštaja, stvari i dekoracija zapravo imate više – ako ništa drugo možete se usmeriti na kvalitet (kupiti manje, a kvalitetnije) i funkcionalnost u cilju modernog dizajna enterijera.