• Dragoslava Srejovića 53., 34000 Kragujevac
  • grandsofa.rs@gmail.com

(+381) 62 33 45 95

Sećate li se da smo Vam pisali o dečijoj sobi, kao o najmaštovitijem kutku doma? Hajde sada da sagledamo kako bi dečija soba trebalo da izgleda, gledano iz ugla deteta. Takav pogled je važan jer deca više vole šareni prostor, za razliku od odraslih kojima je važna estetska uklopivost. Što je u sobi više boja, to je mališanima ona razigranija i prijatnija za boravak. No, pogledajmo šta bi sve dečija soba trebalo da sadrži.

Kako izgleda idealna dečija soba?

Prvenstveno, izgled sobe vaših najmlađih treba da prati njihov uzrast i faze razvoja, te obratite pažnju na potrebe i želje svoje dece. Konkretno, ono što je primamljivo deci vrtićskog uzrasta, najverovatnije će biti dosadno školarcima.

Kada su deca mala, umesto da prostor natrpate nepotrebnim nameštajem, ostavite dosta slobodnog prostora za igru. Odaberite topao, mekani tepih, a igračke, bojanke i slikovnice postavite na lako dostupna mesta, jer to pospešuje samostalnost mališana.

Uređenje sobe za školarce može biti u mnogome izazovnije, jer treba stvoriti ambijent koji će imati podsticajan efekat i podržati dečiju kreativnost i talente. Radni sto, udobna stolica i polica za školski pribor upotpuniće kutak za učenje.

Dok će komforan ležaj označiti podjednako važan kutak za odmor, opuštanje i dokolicu. U skladu sa tendencijama i interesovanjima dece, dodajte neke sitnice uz koje oni vole da provode vreme. I u dečijim sobama je bitna funkcionalnost . Ako Vam fali prostora za odlaganje stvari, ormari od poda do plafona, kutije za odlaganje i zidne police mogu pomoći da maksimalno iskoristite svaki centimetar.

Detalji zauzimaju važno mesto u uređenju dečijih prostora. Zidove možete ukrasiti fototapetama sa crtanim junacima, ili pak crnim piši – briši tapetama. Tu su i šarene zavese, raznobojni tepisi, foteljice, šatori i kućice za igru, kao i table za crtanje, u zavisnosti od uzrasta deteta.

Probudite maštu koju ste davno potisnuli i uživajte u kreaciji ovog veselog ambijenta. A što da ne i da uključite decu u ceo proces, kako biste se što više približili njihovom bajkovitom pogledu.

Svojim širokim asortimanom nameštaja, Grand Sofa stoji na raspolaganju Vašim željama. Javite nam se da zajedno pronađemo najbolje rešenje za vaše najmilije.